Orthomanuele geneeskunde

 

 

Orthomanuele geneeskunde

 

Jaap Pluvier

Telefoon: 06 – 2095 3095

 

Orthomanuele geneeskunde is een vorm van manuele therapie waarbij op zachte wijze de beweeglijkheid van gewrichten wordt hersteld.

 

Na een uitgebreid vraaggesprek wordt een gedegen onderzoek gedaan naar de oorzaak van de klachten. Meestal is dit in eerste instantie het bekken en de wervelkolom, maar daarnaast worden alle gewrichten onderzocht en zo nodig behandeld.

De klacht die het meest voortkomt uit het vastzitten van gewrichten is lage rugpijn. Ook veel voorkomende klachten zijn nekpijn, schouderpijn, whiplash en zwangerschapsgerelateerde bekkenpijn (vroeger bekkeninstabiliteit).

 

Tevens worden klachten behandeld waarbij niet meteen aan de wervelkolom gedacht wordt, zoals hoofdpijn, migraine, duizeligheid, onbegrepen misselijkheid en onverklaarde maag- en darmklachten.

In de meeste gevallen is slechts een beperkt aantal behandelingen nodig om een goed resultaat te bereiken, meestal slechts 4, waarna na enkele weken een nacontrole plaatsvindt.

 

Het streven is om geheel zelfredzaam te functioneren. Factoren die invloed hebben op het ontstaan of in stand houden van klachten worden ook besproken. Te denken valt dan aan o.a. werk, hobby’s, sport, stress en algemene gezondheid. Voor elke van die factoren wordt een passende oplossing geboden, vaak is die hulp ook binnen ‘de Fenix’ te vinden.

 

Voor meer informatie:

https://www.pluvier-beweegzorgenadvies.eu/

PluvierBeweegzorgenadvies
PluvierBeweegzorgenadvies